SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΕΣΥΠΗΡΕΣΙΕΣΣ Π Α Ν Ι ΑΕΙΔΗ ΕΠΙΠΛΩΝΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ + ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 2 _

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ + ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 2


Αρχική τιμή: 32,20€

Tιμή karotaki.gr: 18,00€


636

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 2

Μια ψυχολόγος διηγείται θεραπευτικά παραμύθια στα παιδιά

Συγγραφέας: ΝΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

100% ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ "του κουτιού"

ΤΙΜΗ ΕΚΔΟΤΗ: 14,00 €

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.

Πάνω από 30.000 αντίγραφα έχουν πωληθεί

Απαραίτητο για ψυχολόγους - παιδοψυχολόγους, φοιτητές ψυχολογίας, νηπιαγωγούς, δασκάλους και γονείς.

 

Τα παραμύθια, εκτός από τον ψυχαγωγικό τους ρόλο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ένα πολύ καλό διδακτικό μέσο και έναν εξαίρετο πλάγιο τρόπο για να περαστούν μηνύματα.

Τα Θεραπευτικά Παραμύθια έχουν γραφτεί / χρησιμοποιηθεί από τη μάχιμο ψυχολόγο Νένα Γεωργιάδου (www.psixi.gr) στο πλαίσιο της θεραπευτικής διαδικασίας ανηλίκων. Ανάλογα με το περιστατικό η ψυχολόγος, ταυτόχρονα με τη θεραπεία έγραφε και από ένα ειδικό παραμύθι για να καταλάβει καλύτερα το παιδί τις έννοιες και τις αξίες που έπρεπει να διδαχθεί για να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Η πράξη, λοιπόν, έδειξε ότι βοηθούν σε μέγιστο βαθμό στην θεραπευτική διαδικασία.

Το βιβλίο αυτό έχει κάνει 15 ανατυπώσεις έχοντας πουλήσει δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα. Όπως τα περισσότερα βιβλία της Νένας Γεωργιάδου (www.psixi.gr) θεωρείται ως εκ των ων ουκ άνευ στον τομέα της πρακτικής παιδοψυχολογίας.

Δίνει στον αναγνώστη αυτό που ακριβώς χρειάζεται. Πρακτικά εργαλεία για να βοηθήσουν το παιδί στην πράξη, για να έχουμε, μέσα στο πλαίσιο της θεραπευτικής παρέμβασης, ασφαλή διάγνωση και ταχύτερη θεραπεία.

Επιλέγουμε το θεραπευτικό παραμύθι για τη συγκεκριμένη περίπτωση και το διαβάζουμε στο παιδί θεατρικά. Μετά ζητάμε από το παιδί να μας διηγηθεί τι του άρεσε από την ιστορία, ποιος από τους ήρωες του έκανε εντύπωση, τι θα έκανε αυτό στη θέση του ήρωα και γιατί.

Τα «θεραπευτικά παραμύθια» που θα βρείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου χρησιμοποιήθηκαν σε πραγματικά περιστατικά και γράφτηκαν για να βοηθήσουν παιδιά να αποκτήσουν υπομονή, θάρρος, να ξεπεράσουν την αδερφική ζήλεια, να αντιμετωπίσουν φόβους, το διαζύγιο των γονιών, να μάθουν να διεκδικούν, να υπερασπίζονται τον εαυτό τους κ.ά. Άλλωστε η συγγραφέας είναι γνωστή επαγγελματίας ψυχολόγος. Στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε τα πραγματικά παραμύθια που χρησιμοποιούνται στις συνεδρίες και που πράγματι βοηθούν τα παιδιά (αποδεδειγμένα στην πράξη).

 

Απαραίτητο για κάθε γονιό - εκπαιδευτικό

Συγγραφέας: ΝΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

ΤΙΜΗ ΕΚΔΟΤΗ: 18,20 €

240 σελίδες.

Μέγεθος 14x21 cm

100% ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ "του κουτιού"

Μετά από 8+ χρόνια έρευνας και μελέτης η Ψυχολόγος Νένα Γεωργιάδου βγάζει το δεύτερο βιβλίο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Τα παραμύθια θεωρούνται ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά. Μέσα από αυτά μπορούμε να περάσουμε αξίες, να καλλιεργήσουμε αρετές, να ενισχύσουμε τη φαντασία και τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών.

Τα θεραπευτικά παραμύθια είναι στοχευμένες ιστορίες σε μορφή παραμυθιού ειδικά γραμμένες ώστε να βοηθούν το παιδί σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Τι είναι αυτό που κάνει ένα παραμύθι θεραπευτικό; Από την πολυετή εμπειρία μου μπορώ να πω ότι κάθε παραμύθι μπορεί να είναι θεραπευτικό, αρκεί να προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα και να μην περιέχει τρομακτικές σκηνές. Μην νομίζετε, όμως, ότι τα θεραπευτικά παραμύθια απευθύνονται μόνο σε παιδιά με προβλήματα. Μπορούμε να τα αφηγηθούμε σε κάθε παιδί ως μέσο διδασκαλίας για την κοινωνική νοημοσύνη και την ψυχική υγεία του ανήλικου.

Μέσα από τα παραμύθια διδάσκουμε στα παιδιά τον έξω κόσμο. Αυτόν που πρόκειται αργά ή γρήγορα να συναντήσουν και χρειάζεται να προστατευτούν από τα άσχημα και τα άδικα που υπάρχουν σε αυτόν. Και όταν λέμε «έξω κόσμο», δεν εννοούμε κάτι τόσο μακρινό όσο την ενηλικίωση. Εννοούμε πράγματα κοντινά όπως το σχολικό περιβάλλον, την παιδική χαρά ακόμα και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Μέρη στα οποία, ενώ το παιδί νιώθει προστατευμένο, μπορεί να έρθει σε επαφή με πολύ τραγικές για την ψυχολογία του καταστάσεις.

Ακόμα υπάρχουν και γεγονότα αναπόφευκτα όπως το πένθος ή άλλα συνηθισμένα στη σύγχρονη ζωή όπως το διαζύγιο, η μετακόμιση, μια φυσική καταστροφή... Όλες αυτές οι «αλλαγές» είναι καταστάσεις που συμβαίνουν στη ζωή και θέλουμε τα παιδιά πρώτον να γνωρίζουν ότι μπορεί να συμβούν και δεύτερον να ξέρουν πώς να τις αντιμετωπίσουν, μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας φυσικά.

Μια στεγνή συμβουλή ή μια απλή παρηγόρια δεν αρκεί στους μεγάλους, πόσο μάλλον στα παιδιά που είναι πιο ευάλωτα και πιο ευαίσθητα. Το παραμύθι, όμως, μας δίνει αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να μιλήσουμε για όλες αυτές τις πιθανές δύσκολες καταστάσεις μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο. Να μάθει το παιδί για όλα αυτά και να είναι κατάλληλα προετοιμασμένο, όταν θα συμβούν.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφηγηθούμε ένα θεραπευτικό παραμύθι; Η διάθεση του παιδιού παίζει ρόλο στο να ακούσει ή όχι ένα παραμύθι. Υπερένταση, πείνα, νύστα, κούραση και σωματικές ενοχλήσεις λειτουργούν αρνητικά. Καλό είναι να έχουμε πάντα οπτική επαφή με τα παιδιά και να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις διακυμάνσεις της διάθεσής τους. Δεν επιμένουμε να ακούσουν με το ζόρι. Όταν βλέπουμε πως αρνούνται να ακούσουν, αφήνουμε την αφήγηση για άλλη φορά.

Τι γίνεται αν το παιδί ασχολείται με κάτι άλλο, όταν αφηγούμαστε ένα παραμύθι; Υπάρχουν παιδιά που κατά τη διάρκεια της αφήγησης δεν έχουν οπτική επαφή ή είναι απορροφημένα σε άλλη δραστηριότητα, για παράδειγμα ζωγραφίζουν. Δεν σημαίνει πως δεν ακούνε. Τα παιδιά δεν ακούνε μόνο όταν κοιμούνται. Τις υπόλοιπες ώρες έχουν σηκωμένες κεραίες και καταγράφουν σχεδόν τα πάντα.

Πόσο συχνά πρέπει να λέμε ένα παραμύθι; Ένα παραμύθι κάθε φορά και όχι δυο ή τρία. Είτε αφηγούμαστε σε ένα είτε σε περισσότερα παιδιά, καλό είναι να μένουμε στο ένα παραμύθι. Ειδικότερα όταν αυτό είναι μεγάλο. Δυο ή και τρία απανωτά παραμύθια δεν αφήνουν χώρο στο παιδί να σκεφτεί και να επεξεργαστεί αυτό που άκουσε.

Κάθε παραμύθι είτε θεραπευτικό, είτε όχι, πρέπει πάντα να διατηρεί τον βασικό του σκοπό: να λειτουργεί παρηγορητικά ή/και να προκαλεί ένα όμορφο συναίσθημα. Ακόμα και αν η αφήγηση γίνεται σε παιδιά που δεν έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το θεραπευτικό παραμύθι, πρέπει να τους αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση στο τέλος.

Η συμβολή των παραμυθιών στον ψυχισμό των παιδιών γίνεται με αργούς και σταθερούς ρυθμούς. Ακόμα και αν φαίνεται να μην καταλάβανε τα παιδιά το νόημα του παραμυθιού, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Οι ιστορίες καταγράφονται και όταν έρθει η ώρα τους οι απαντήσεις μοιάζουν σαν να έρχονται από το πουθενά.

Καλή σας διασκέδαση... γιατί το παραμύθι πάνω από όλα είναι διασκέδαση.

 

 

 

 


_____

Ενημέρωση, νομική ειδοποίηση: Αγαπητέ πελάτη, οι λεπτομέρειες και η περιγραφή του προϊόντος ή της υπηρεσίας είναι όπως μας έχουν δωθεί από τον κατασκευαστή του. Το karotaki.gr δεν ευθύνεται για οιαδήποτε αλλαγή μπορεί να προκύψει ή όποια διαφορά έχει προκύψει στο εξής από τον κατασκευαστή ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος για το προϊόν. Το karotaki.gr είναι απλά μεταπωλητής.


ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΛΗΡΩΜΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΑΚΙ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ


Created by Xpert.gr Software www.xpert.gr


     arithmology